Elefántok állták el a motoros útját

2015.10.21. 09:29

Elefántok kényszerítettek megállásra, majd menekülésre egy robogóst Thaiföldön. A férfi kényelmes tempóban motorozott az ország egyik legnagyobb nemzeti parkjának területén, amikor rárontottak. Ha hinni lehet a forrásoknak, mindezt egy út szélére húzódott autó kamerája rögzítette.

Először egy elefánt indult meg a motoros felé, azonban hamarosan többen is követték. Minden bizonnyal a zaj nem tetszett nekik, amit a jármű keltett. A férfi jobban látta az út szélén ledönteni motorját, és átmenetileg az erdőben keresett magának menedéket. Ijesztő perceket élhetett át a felé rohanó, hangosan trombitáló állatok láttán.

A Khao Yai Nemzeti Park munkatársai a park közösségi oldalán is megosztották a videót. Ez ráadásul már nem az első eset volt rövid időn belül, amikor elefántok támadtak motorosra a területen, így könnyen lehet, hogy hamarosan kitiltják a motorizált kétkerekűeket.

A mintegy kétezer-egyszáz négyzetkilométeres nemzeti park egyébként gazdag növény- és állatvilággal rendelkezik. Nagyjából háromezer különböző növényféle, 320 madárfaj, és 66 féle emlős is él ott. Többek közt gibbonok, ázsiai elefántok, ázsiai feketemedvék.