Kallio visszatér a KTM-hez

2015.10.23. 10:14

A KTM-nél egy ideje már egyáltalán nem titkolják: 2017-ben visszatérnek a MotoGP-be. Az előkészületek javában folynak, a mérnökök dolgoznak a versenygépen, a projekt vezetői pedig azon, hogy a lehető legjobb szakembereket és versenyzőket csábítsák el a csapathoz. Most éppen a finn Mika Kalliót nyerték meg tesztpilótának.

A 32 éves finn motorosnak komoly közös múltja van a márkával. Bár 2001-ben még Hondával mutatkozott be a gyorsaságimotoros-világbajnokságon, 2003-ban azonban csatlakozott a KTM-hez. A 125 köbcentis géposztályban 2005-ben és 2006-ban is ezüstérmet szerzett, Talmácsi Gábornak nemcsak riválisa, 2005-ben csapattársa is volt.

Kallio aztán 2007-ben kategóriát váltott, és a 250-eseknél folytatta, szintén KTM-mel. Második évét a dobogó harmadik fokán zárta, a következő szezont már a királykategóriában kezdte. Két év Ducatizás után a Moto2-be szerződött. Jelenleg a QMMF Racing Team színeiben a pontverseny tizenötödik helyén áll, két futammal a 2015-ös idény vége előtt.

Az osztrákok egyébként a hírek szerint korábban megkörnyékezték Nicky Haydent és Karel Abrahamot is, ők azonban mindketten versenyezni szeretnének még. Kallio viszont úgy tűnik, ügyesen alakítja karrierjét, hiszen a Moto2-ben annyira már nem jönnek az eredmények, így viszont továbbra is ott lehet a MotoGP közelében, egy fontos projekt résztvevőjeként.

Azt, hogy a KTM nagyon is komolyan gondolja a királykategóriás szereplést, jól mutatja, hogy 2016-ra várhatóan elkészül az új motorsport-központjuk is.