Gülüszemű lesz az új Speed Triple

2015.10.28. 12:53

A Triumph 2016-ra nagyon durván megújítja a modellkínálatát, az új Bonneville sorozat mellett érkezik az új Speed Triple is. Az eddigi titkolózást egy francia kereskedő törte meg, és leplezte le az újdonságot.

A képeken a spécibb kivitelű R változat látható, ami a matt szürke-piros színkombináción kívül (még fehér-pirosban lesz kapható) a komoly, minden paraméterében állítható Öhlins futóműről és monobloc Brembo első féknyergeiről ismerhető fel, de könnyebbek a felnik, illetve minimálisan megemelték a hátulját, hogy még pengébben lehessen bekormányozni a kanyarokba.

Mint látható, 2016-ra formailag is megújul a típus, a furcsán sokszögletű első lámpákat lekerekítették - ez egyébként a legfőbb formai változás - valamint a blokkot is kicsit megbirizgálták, így már teljesíti az Euro4-es normákat, a teljesítménye pedig 140 lóerő.

A kezelőszerveket nézegetve biztosak lehetünk benne, hogy a Speed Triple megkapta a Tiger sorozatnál már megismert elektronikákat, így a biztonságról a kikapcsolható - és felárért talán állítható - ABS mellett több fokozatban hangolható kipörgésgátló gondoskodik, míg a motor karakterét a ride-by-wire gázkarra ráprogramozható többféle gyújtástérképpel állíthatja majd a vezető.