Fogadjunk, hogy jön egy retrósított Yamaha MT-09

2015.11.03. 15:37

A Yamahánál teljes erővel belefeküdtek a custom-projektekbe. Ez a mánia nem tegnap kezdődött, de mintha most csúcsosodna ki - korábban is dolgoztak együtt motorépítőkkel, világhírű külföldiek mellett világhírű magyarral is, most viszont az egészhez olyan videókat is forgattak, aminek minden másodperce csemege - még akkor is, ha semmiről sem szólnak.

A legújabb projektjüket Faster Sons névre keresztelték, és eddig nagyon keveset árultak el róla. Úgy sejtjük, hogy a vintage és kult modelljeikhez - Yamaha nyelven Sport Heritage - készítenek egyfajta custom katalógust, aminek elemeihez híres motorépítők adták az ötleteket, például a Shinya Kimura vagy a legújabb film főszereplője, Roland Sands.

A Sands-szal készített videó története igen egyszerű: a motorépítő éppen az utolsó simításokat végzi egy MT-09-en, amihez (az idősebb) Kenny Roberts TZ750-es dirt track Yamahája adta az ihletet, aztán - micsoda fordulat, a film végén bekopog valaki a garázsba, aki nem más mint (dobpergés) KENNY ROBERTS A TZ750 DIRT TRACK YAMAHÁVAL!!! Úristen, ez durvább, mint egy M. Night Shyamalan film végén a mindent átértelmező fordulat! Ráadásul az öregnek olyan szúrós a tekintete, hogy egy kafferbivalyt is átbökne vele!

Ugye mindenkinek feltűnt, hogy Sands mennyire keményen adja a stílust? VHS-en nézi a régi versenyeket!