A Ducati nagyon érzékeny a divatra

2015.11.04. 12:01

Egyszerűen minden jel arra mutat, hogy 2016. legfőbb hype-ja az elektromos rásegítéses biciklik, illetve a biciklinek kinéző motorok lesznek. Az előbbieknek nyugaton jelentős piaca van, különösen azokon a jómódú vidékeken, ahol szemmel látható szintkülönbségek tagolják a tájat, mint például az Alpok.


Ennek megfelelően a legtöbb, magára valamit is adó motorgyártó előállt, vagy elő készül állni valami hasonlóval, a rendkívül divatérzékeny Ducati például már komplett kínálatot rakott össze az Italwin segítségével. Ennek legújabb darabja a Fat e-Bike Scrambler, ami ballonos kerekével a terepbicikliket idézi, ugyannakkor a rugózás teljes hiányában azért mégsem ajánlott erdei csapatásra - éppen, mint egy motorizált Scrambler, ami egyébként 2015 nagy slágere volt. A bicikli színezete, stíluselemei a Ducati Scrambler Urban Endurót követik, a technika pedig a drágábbak közül származik: egy 250 W/400 Wh teljesítményű villanymotor segíti a vezetőt a haladásban - erre egyébként szükség is van, hiszen a négy collos gumik folyamatos hajtása elég fárasztó lenne. Hat fokozatban állítható a rásegítés mértéke, így mindenki kondíciójának megfelelően lőheti be.

Két hét múlva ezt a biciklit is bemutatják Milánóban az EICMA-n, de már most borítékolható, hogy nem ez lesz a Ducati standon a legnagyobb dobás, de még csak Scrambler szinten sem: nagyon úgy tűnik, hogy a Ducati egy új 500 köbcenti alatti modellel is készül, az egészhez pedig nagyon jó videókat készítenek körítésnek.

Apropó, ez a videó is eléggé adja.