Honda, a tolvajok kedvence

2015.11.04. 09:07

Friss lopási statisztikákat hozott nyilvánosságra a 2014-es évből az Egyesült Államok biztosítási bűnözéssel foglalkozó irodája, vagyis a National Insurance Crime Bureau. Bár az adatok nyilván a tengerentúli országra vonatkoznak, néhány érdekességet azonban itthon is érdemes megemlíteni.

A Yamaha a második helyen végzett az amerikai lopási statisztikákban
A Yamaha a második helyen végzett az amerikai lopási statisztikákban

Az egyik ilyen tényező a márkák közötti megoszlás. A tolvajok kedvence 2014-ben a Honda volt: 8045 darabot kötöttek el, ami az összes ellopott motornak közel húsz százaléka. A listán aztán további három japán gyártó következik. A Yamaha 6728, a Suzuki 5987, a Kawasaki pedig 4497 darabbal. A hazai Harley-Davidson ötödik, abból 4146-tól fosztották meg tulajdonosát. A legnagyobb növekedést a kínai Jonway gépeinél tapasztalták, 53 százalékkal többet vittek el, mint 2013-ban.

Összességében 42856 motorlopás történt az Egyesült Államokban az előző évben. Az esetek 41 százalékában eredményes volt a rendőrség munkája, megkerültek ugyanis az eltűnt gépek. 2013-hoz képest az összes ilyen jellegű bűncselekmények száma hat százalékkal mérséklődött. Az elmúlt négy évet tekintve a legalacsonyabb volt.

A területek szerinti megoszlás már kevésbé érdekes számunkra, annyit azonban érdemes még megemlíteni, hogy a legtöbb motorkerékpárt Kaliforniában (6355), Floridában (3981) és Texasban (3274) lopták el. Wyoming államban ugyanakkor mindössze 23-at.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.