Közlekedni kell ennél több?

2015.11.11. 08:36

A Honda CB500 egy alapvetően jó szívvel ajánlható sokaknak – elsősorban azoknak, akik tényleg csak motorozni akarnak, lehetőleg problémamentesen. Persze ma már többféle kivitel közül lehet kiválasztani a stílusunknak leginkább megfelelőt. Így a CBR500R idomos, a modellfrissítés előtt álló CB500X pedig enduró. A legegyszerűbb talán a CB500F, vagyis a meztelen gép. Most ezt is felrázzák egy kicsit.

Egyelőre csak egy teasert és egy részletfotót tettek közzé, de arra mérget vehetünk, hogy nem alapjaiban gyúrták át a nakedet. Ahogy az X-es enduró esetében, úgy az F-nél is valószínű, hogy a külsőn finomítgattak, az első gyári képek tanúsága szerint például a fényszórót is átrajzolták.

Műszakilag egyelőre sokat nem tudni a változtatásokról, de a futóművön a hírek szerint módosítgattak. Az első villa előfeszítése állítható lesz. A pletykák szerint emellett a váltó kapcsolási érzetén is finomítottak. A sorkettes blokk vélhetően továbbra is 48 lóerőt és 43 newtonmétert tud, teljesítményével éppen belefér az A2-es európai jogosítványkategóriába.

Az első képeket egyébként a Honda amerikai részlege tette közzé. A további információkra, és a leleplezésre viszont még nagyjából egy hetet kell várni: azt a milánói EICMA kiállításra tervezik a japánok.