Scrambler lesz ez, akárki meglássa

2015.11.12. 16:44

SCR950 néven fejleszt motorkerékpárt a Yamaha – ez derül ki legalábbis azokból a szabadalmi bejegyzésekből, amelyeket Európában és az Egyesült Államokban is megtettek a japánok. Azt viszont még nem árulták el, hogy mi is lesz ez valójában.

A nyitókép az XSR700 sziluettjét ábrázolja
A nyitókép az XSR700 sziluettjét ábrázolja

A típusjelzés persze árulkodó lehet. Nyilvánvalónak tűnik, hogy a 950 a köbcentit jelöli, éppúgy, mint a jelenleg is a palettán lévő XV950-eseknél. Talán éppen abból emelik át – akár módosításokkal – a léghűtéses V2-es blokkot. A másik árulkodó tényező pedig az SCR betűsor lehet, amely első ránézésre minden kétséget kizáróan a scrambler műfajra utal.

Ezt a vonalat jelenleg az XSR700 képviseli leginkább a Yamahánál, de más gyártók is előszeretettel húzzák elő a stílust. A BMW-nek az R nineT alapjain lehet hamarosan scramblere, a Ducatinak pedig éppen a Scrambler a legnépszerűbb modellje mostanság. Ami még biztos: az SCR950 mellett Európában az XCR950 nevet is levédette a japán motorgyártó.

Sőt, már a yamaha-scr950.com internetcímre, illetve ennek .org, .net és .us változataira is lecsaptak, de tartalommal ezeket még nem töltötték meg. Sokat remélhetőleg már nem kell várni a teljes leleplezésre, hiszen a jövő héten kezdődik meg a milánói motorszalon.