Café racer? Az nagyon 2010...

2015.11.13. 11:45

Kicsit olyan érzésem van, mintha idén minden magára valamit is adó gyártónak kötelező lenne előrukkolnia egy scramblerrel. A Triumph mondjuk már régóta a piacon volt, de a nagy lendületet a motorépítők adták meg a műfajnak, ami valahogyan a kemény bikerek helyett a hipsterek ölében landolt. Onnan pedig jöttek a jól filterezett képek, mélységélességgel játszó videók szakállas, kockás inges csávókkal, és a méregerős, savanyú ristrettótól kiszáradt szájjal csak annyit tudunk mondani: café racer? Haver, az nagyon 2010...

BMW Concept Path 22
BMW Concept Path 22

Az idei sláger tehát a scrambler, és úgy tűnik, jövőre már elég sok gyári megoldás közül válogathatunk. A BMW sem akar lemaradni, és most direkt nem lövöm el a hullám meglovaglása kifejezést, mert az már annyira belterjes poén lenne, hogy még nekem is sok. Ugyanis a Wheels and Waves-en bemutatott BMW Concept Path 22 szörfdeszka-szállító scrambler tanulmányból lesz szériamotor, de hippis fényezés és szörfdeszka nélkül.

Az alapot továbbra is a retrónak kikiáltott R nineT adja, és a fő újdonságot a széles kormány és a scrambleres ülés jelenti.