Settantesimo? Mi van? Így ünnepel a hetvenéves Vespa

2015.11.20. 15:21

A Vespa 2016-ban ünnepli majd fennállása hetvenedik évfordulóját. Az olasz robogógyártó ebből az alkalomból Settantesimo, azaz „Hetven” névre keresztelt sorozattal készült a milánói motorkiállításra. Ezzel azonban túlzottan izgalmas újításokat nem vonultatnak fel.

A Primavera, a GTS és a PX születésnapi különkiadásaiban közös, hogy Azzurro 70-nek hívott kék fényezést kaptak. Ezen kívül a bézzsel varrott sötétbarna ülés számít újdonságnak, a motor oldalára pedig egy 70-es számot ábrázoló grafika került. A felniket szintén az alapkiviteleknél nem használt színre fújták. A hátsó csomagtartó is alapfelszereltség a jubileumi Vespáknál, erre pedig a tartozékként kapott, és a nyereg színével harmonizáló táskát is feltehetjük.

Ezek az újítások kicsit olyannak tűnnek, mintha az olaszoknak későn jutott volna eszükbe a hetvenedik születésnap, így rekordidő alatt kellett volna fakítani valami olyasmit, amiért nem kell szégyenkezniük. Az addig rendben is van, hogy a Vespa alapból vagány, ezek a pici módosítások pedig rátesznek még egy lapáttal. Ugyanakkor azt sem zárhatjuk ki, hogy jövőre rendesen megünneplik majd a hét évtizedes múltat. Elvégre az igazi évforduló csak áprilisban jön el.