Mégis megugrotta az akadályt a Gas Gas

2015.12.03. 09:07

Borzasztó nehéz év a 2015-ös a spanyol Gas Gas számára. Az elsősorban triál- és terepmotorokról ismert gyártó májusban csődbe ment, majd nem sokkal később be is jelentették a felszámolást, hiszen nem tolongtak a kapuban a befektetők.

A márka vezetői persze hangoztatták, hogy továbbra is mindent megtesznek a fennmaradás érdekében, de akkor aligha tűnt elképzelhetőnek, hogy végül meglesz a megoldás. Pedig meglett: az elektromos robogók és minimotorok gyártásával foglalkozó, szintén spanyol Torrot húzta ki a gödörből a Gas Gast. Ráadásul már terveik is vannak a közeljövőre.

Jelen pillanatban az tűnik biztosnak, hogy 2016-ban kétezer triálmotort és ezer endurót gyártanak le a spanyolországi Gironában. A triálok számát 2018-ra megdupláznák, ezzel visszafoglalva piacvezető pozíciójukat. Enduróból akkor már hatezer lesz a terv, ennek elérésében egy új modell is segíthet. Ezt jövőre fejlesztik majd, 2017-ben pedig piacra is dobhatják.

A hosszú távú tervek között szerepel az is, hogy összegyúrják a két márka erősségeit. Nem nehéz kitalálni, hogy ez jó eséllyel elektromos triálmotorok és endurók gyártását jelenheti. Igaz, ezzel kapcsolatban pontos céldátumokat még nem hoztak nyilvánosságra.