Jöhet a kettőötvenes Gixxer?

2015.12.10. 09:29

Hamarosan bemutathatja a 250 köbcentis Gixxert a Suzuki. Ha ezt a mondatot halljuk, elsőre a downsizingtól fűtött kénköves pokol juthat eszünkbe, és arra gondolhatunk, hogy a legendás sportmotort, a GSX-R-t is elérte a végzete, egyre kisebb hengerűrtartalmú változatokban tolják majd az arcunkba. Most azonban nem erről van szó, hanem a többek közt Indiában és Nepálban is nagyon népszerű Gixxer nevű modellről.

Láthatjuk, hogy egy jelenleg csupán 155 köbcentis, léghűtéses gépet vesznek kezelésbe, tehát nem downsizingról, sokkal inkább felhizlalásról van szó. Bár pontos technikai adatokkal még nem szolgáltak a források, de úgy tudni, a GW250 Inazumával szoros rokonságban állhat majd a 250-es Gixxer. Tehát a 155 köbcentis változat 15 lóereje 24 körülire nőhet, a 14 newtonméteres csúcsnyomaték pedig szintén húsz fölé emelkedhet.

Mindez azt jelenti, hogy nem kapnak új riválist a Yamaha R3, Honda CBR300R és KTM RC390 képviselte kisköbcentis sportmotor-szegmens tagjai. Az pedig egyelőre rejtély, hogy a 250-es Gixxerből Európa is kaphat-e. Vélhetően nem fogják erőltetni, de Ázsia számos országában nagy sikere lehet. Ott ugyanis a 125-300 köbcentiméter közötti gépek igen népszerűek. A bemutatót a februári Delhi Auto Expón tartják.