Ezres Deauville, vagy kéthengeres CBF1000?

2015.12.11. 08:49

A Hondától kiszivárgott legújabb hírek szerint a CRF1000L Africa Twin kéthengeres, dupla kuplungos motorja más modellekben is fel fog bukkanni, hiszen a japán gyártó nem akar abba a hibába esni, hogy a drágán kifejlesztett blokkot csak egyetlen típusba szereljék.

Az első tippek szerint egy új, ezres Deauville, vagy egy kéthengeres CBF1000 lesz az, amiben legközelebb felbukkan az új blokk, de ezt még hivatalosan senki nem erősítette meg. Ugyanakkor nagyon nehéz elképzelni, hogy pont a platform-építkezés nagymesterének számító Honda ne lépné meg.

Az autógyáraknál már régóta bevett gyakorlat az ilyesmi, a motorkerékpároknál viszont mesteri szintre először a Honda fejlesztette a spórolásnak ezen módját, amikor egy műszaki alapra többféle típust ráhúznak - ott van például az NC platform, amire naked bike, robógó, túraenduró de még crusier is épül, de hasonlóan ügyesen építették fel a kéthengeres CB kínálatot is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.