Nem ez a videó fogja lenyomni a Star Wars-t

2015.12.18. 11:35

A Dakart szerencsére nem kell nagyon túlmagyarázni, a világ legnagyobb és legnehezebb raliversenye, ahol az indulók két héten keresztül gyűrik Dél-Amerika kihívásait. A sokak által visszasírt afrikai futamokhoz képest még érdekesebb lett az egész, hiszen minden korábbinál változatosabb körülmények között kell bizonyítaniuk a pilótáknak, hiszen perzselő forrósággal és nyirkos, jéghideg, magashegyi környezettel egyaránt találkoznak.

A verseny január harmadikán indul és 16-án érnek be a célba. A motorosok dolgát tovább nehezíti a két maratoni szakasz, amikor az éjszakát a csapatuktól külön töltik, és minden karbantartást, javítást maguknak kell elvégezniük, segítség és pótalkatrész nélkül.

Hogy véletlenül se felejtsük el, nemsokára indul a sivatagi veretés nemzetközi ünnepe, a Dakar szervezői bemutatták a hivatalos trailert, ami viszont közel sem annyira ütős, mint amit várnánk: főleg stúdióban bevilágított arcú, mesterségesen összekent arcú versenyzőket látunk benne, a vártnál kevesebb a csapatás.