Motorosnak ajándékot? Ne keresd tovább!

2015.12.19. 12:07

Egész évben azon gondolkodtál, hogy mit vegyél karácsonyra motoros rokonodnak, barátodnak? A pénz egyáltalán nem számít, csak különleges legyen az ajándék. Jó hír: nem kell tovább keresned, két legendás motorkerékpár is kalapács alá kerül.

Az egyik gép egy 1976-os Harley-Davidson XL 1000 alapjain nyugszik. Bud Ekins építette át filmes célokra. 1977-ben ugyanis a világ leghíresebb kaszkadőre, Evel Knievel főszereplésével készült moziban játszott kulcsszerepet a motorkerékpár. A Viva Knievel! forgatása után egy kaliforniai múzeumba került, felújítását pedig ugyanaz a szakember végezte, aki Knievel motorjait fényezte a hetvenes években. Az aukció szervezői 54-67 ezer font körüli árat, vagyis akár közel harmincmillió forintot jósolnak.

A másik motorkerékpár ugyancsak filmes vonatkozású. Egy 1963-as Triumph Bonneville Desert Sledről van szó, amelyet a legendásan motorbolond színész, Steve McQueen birtokolt. Tartoznak hozzá olyan papírok is, amelyeken McQueen aláírása szerepel. Ezt a motort egyébként szintén Bud Ekins építette, aki maga is kaszkadőr volt. 34-40 ezer fontnak megfelelő összeget, azaz akár 17 millió forintnyi bevételt remélnek érte.

Ha valaki karácsonyi ajándéknak szánja a dolgot, a fa alá már nem tudja odatenni a motorokat. Az árverést ugyanis január hetedikén, Las Vegasban tartja a Bonhams aukciós ház. Persze ennyi késedelem ilyen komoly gépek esetében talán belefér.