Soha nem volt még ennyire könnyű motoros csajt felcsípni

2015.12.21. 11:53

A legfrissebb adatok szerint Amerikában 9,2 millió motortulajdonos van, aminek már a 14%-a nő. A legelső ilyen, 1998-as felmérés szerint akkor még csak 8% volt ez az arány - a javulás biztató, de még így is érdekességszámba megy egy motorozó nő.

A felmérés azt is kimutatta, hogy az USA női motorosai közül a legtöbben a fiatalabb generációkhoz tartoznak, 17%-uk a 40 évnél fiatalabb, 17,6 százalékuk pedig még nem töltötte be a 25-öt. Az 50-70 év közöttiek viszont csak a motoros nők 9 százalékát teszik ki.

Az amerikai női motorosok a kontinens hagyományainak megfelelően elsősorban cruisereket választanak (34%), 33% a praktikus robogókat részesítik előnyben, míg a sportmotorokat csak egy egészen kis réteg választja (10%).

Amikor megkérdezték őket a motivációikról, a legtöbben a szórakozást és a kikapcsolódást jelölték meg, majd ezután jött a szabadság érzése és a táj élvezete. Ennél egy fokkal meglepőbb, hogy a nőknél egészen más szempontok érvényesültek vásárlásnál, vagyis a teljesítmény és a műszaki adatok helyett olyasmiket vettek figyelembe, mint az alacsony fogyasztás és a tesztút lehetősége.

És még egy érdekesség: a tanulmány szerint a nők sokkal jobban odafigyelnek a biztonságra, a hatvan százalékuk vett részt valamilyen vezetésbiztonsági képzésen, míg a férfiaknak csak a 42%-a szánta rá ilyesmire az időt.