Építs Yamaha R1-est otthon!

2015.12.22. 09:54

A Yamaha nemcsak motorkerékpárokkal és kiegészítőkkel igyekszik hűséges vásárlókat szerezni, rajongótábort kiépíteni. Igyekeznek az otthon eltöltött szabadidőt is tartalmasabbá tenni. Emlékezhetünk, hogy pár éve, szintén így december tájt egy ikonikus MotoGP-csatát adtak a kezünkbe, most pedig hasonló módszerekkel készíthetünk el egy vadiúj R1M-et.

Másra nem is lesz szükségünk, csak némi papírra, ollóra, ragasztóra, egy lehetőleg színes nyomtatóra és vállalkozó szellemre. Oké, nem árt a kézügyesség és a kitartás sem, mert nem egyszerű feladatról van szó. Összesen 914 alkatrészt kell kivágnunk, a végeredmény pedig egy nagyjából negyven centiméteres modell lesz. A méretarány tehát nagyjából 1:5.

Magát a modellt ide kattintva tölthetjük le PDF formátumban. Összesen 54 oldal, tehát jobb, ha felkészülünk tintával és papírral. Aki saját ízlése és kedve szerint festené le, ugyanitt sima fehérben is megtalálhatja az R1M-et, és van hozzá összeszerelési instrukció is. Az alkatrészek öt részre bontva tölthetők le, öt különböző fájlban. További papírmodelleketitt is találhatunk még.

Igen részletes sportmotort rakhatunk össze, ha elég szorgalmasak vagyunk. Elég, ha csak a motorblokkra vetünk egy pillantást – az is meglehetősen kidolgozottnak tűnik. Kiváló szórakozásnak ígérkezik ez két bejgli között, és akár a gyereket is bevonhatjuk, ha már megunta az ajándékait.