Karácsonykor lopták el a klasszikus motorokat

2016.01.08. 10:15

Több ritka, klasszikus motorkerékpárt loptak el ismeretlenek a Padgett's Motorcycles alapítójának gyűjteményéből. Az eset karácsonykor történhetett, és az ünnep után a kereskedés dolgozói észlelték a hiányt.

Peter Padgett lelkes gyűjtő volt, és bár a hírek arról nem szólnak, hány darabból állt a gyűjteménye, az viszont biztos, hogy több nagyon értékes motorkerékpárt is meglovasítottak a tolvajok. Ezek között volt szinte teljesen új állapotú Yamaha RD250 1976-ból, egy 1971-es Yamaha YR5-ös, hatvanas évekbeli Vespa, 1954-es Ariel Square 4, és egy 1950 és 1960 között gyártott BSA Golden Flash.

A gyűjtő fia, Clive Padgett szerint a gépek leginkább az állapotuk miatt voltak különlegesek, de voltak köztük olyanok is, amelyek annyira ritkák, hogy egyenesen pótolhatatlanok. Elsősorban nem is az anyagi kár miatt szomorodtak el, hanem a motorkerékpárok által képviselt eszmei érték elvesztése keserítette el őket.

A brit rendőrség persze nagy erőkkel dolgozik az ügyön, de a család azt reméli, lesz olyan szemtanú, aki tudja segíteni a felderítést.