Kis sportmotorja is lehet a BMW-nek

2016.01.11. 09:53

A Visordown.com lobogtatta meg a hírt, hogy már dolgoznak a BMW G 310 R idomos változatán. Azonban az újdonság premierje nem Milánóban vagy Kölnben lesz - vagyis ahol megszoktuk a BMW bemutatókat - hanem egy hónap múlva a delhi Autó Expón, ráadásul BMW embléma nélkül.

BMW G 310 R
BMW G 310 R

A BMW G 310 R az indiai TVS-szel közösen készítette, ám a KTM-től eltérő módon a TVS nem vásárolta be magát a BMW-be egyszerűen csak partnerként működnek együtt - a TVS-nek jól jön a BMW presztízse és a műszaki tudása, míg a BMW-nek előnyös, hogy a világ harmadik legnagyobb motorgyártójával olcsón tudja elkészíttetni a terméket.

Mivel a partnerségi megállapodásuk része volt a technológia megosztása, várható volt, hogy lesz a G 310 R-nek indiai márkanév alatt készülő, külsejében jelentősen eltérő változata, de eddig mindenki egy naked bike-ot várt.

Az egyelőre csak U69 néven emlegetett típus viszont a kiszivárgott adatok szerint teljesen idomos lesz, és a legújabb találgatások már arról szólnak, hogy a februári leleplezés után lehetséges-e, hogy Európában is bevezetik a típust, közvetlen konkurenciát állítva a Yamaha R3, a KTM RC390 és a Kawasaki Ninja 300 hármasnak.

Friss hír: lesz BMW G 310 alapú TVS naked bike, de mindössze 200 köbcentivel és az Apache névre hallgat majd.