Folytatódik a Buell-teleregény

2016.01.18. 09:27

Ezekben a hónapokban nagyon nem lehet könnyű Erik Buellnek lenni. Persze nehézségek gyakran adódtak, de amikor a Hero beletette a pénzt a közös buliba, már azt lehetett hinni, az Erik Buell Racing talpra is áll. Ez végül nagyon nem így lett. Bár az indiai pénzből készült első modelleket már elkészítették, tavaly tavasszal ismét sötét felhők jelentek meg a cég fölött.

Nyáron kiderült, a baj nem kicsi, július végén pedig úgy tűnt, a Hero le is csap az Erik Buell Racing maradványaira. Augusztusban újabb vevő jelent meg, az Atlantic Metals Group LLC, amely sokáig megmentőnek tűnhetett az EBR vezetői számára. Na, ez sem így történt: bár az aukciót megnyerték, az Atlantic Metalst vezető Bruce Belfer pedig a márka újraindításáról beszélt, végül két fizetési határidőt is elmulasztottak.

Legközelebb aztán decemberre írtak ki árverést. Ezt ugyanazzal a lendülettel el is tolták januárra, hogy a lehetséges vevők anyagilag is rá tudjanak készülni az üzletre. Szerdán végre megtartották, és ismét akadt egy vevő is: a Liquid Asset Partners kétmillió dollár körül ajánlott, ezzel vitte is a meghirdetett csomagot. A vásárlást csütörtökön a bíróság is jóváhagyta.

Az új tulajdonos számára sem a motorkerékpár-ipar, sem az EBR nem ismeretlen. Többek közt felszámolással foglalkoznak, és a Harley-Davidson annak idején őket bízta meg, amikor a Buell elkaszálása mellett döntött. Korábban pedig más gyártókkal is foglalatoskodtak hasonlóképpen: az Indiannál is ők segítettek lezárni egy korszakot. Aztán a Polaris jött, és felfalta a legendás gyártót.

Mielőtt azonban megijednénk, hogy az Erik Buell Racing végleg eltűnik a színről, gyorsan tegyük hozzá: a Liquid Asset Partners most éppen nem felszámolni akar. Társtulajdonost, vevőt vagy befektetőt keresnek, céljuk ugyanis az, hogy az EBR életben maradjon. Ők maguk nem akarnak motorkerékpárokat gyártani, de szeretnének egy olyan csapatot összerakni, amely hatékonyan tud majd termelni.