Nagyot robbantott a KTM

2016.01.20. 12:06

Év elején mindig csőstül jönnek az eladási statisztikák a különböző motorkerékpár-gyártóktól. Ez persze nem is csoda, ősszel rendszerint ellövik puskaporuk jelentős részét a nagy motorszalonokon, így valamivel ilyenkor is fel kell hívni magukra a figyelmet. A BMW például egy hete jelentette be, hogy újra rekordévet zárt, de a KTM sem akar lemaradni.

Sőt példányszámban egészen pontosan még túl is szárnyalták a bajorokat. A BMW 137 ezer eladott motorjával szemben az osztrák gyártó 180 801-et értékesített. Ez a 2014-es adatokhoz képest 14 százalékos növekedés, de az adózás előtti eredményük is megugrott 18 százalékkal. Ez 1,02 milliárd eurót jelent.

Miközben az egymilliárdos álomhatárt először lépték át, a növekedés már folyamatosnak mondható. Eladásaikat öt éve mindig sikerül feljebb tornászni. Ez néhány év alatt a kapacitás százezer példányos, azaz több mint százszázalékos emelését jelentette. Saját közlésük szerint jelenleg a világ leggyorsabban növekedő motorgyártójának számítanak.

Azt nem részletezték, hogy mely modellek jelentenek húzóerőt a márka számára, annyi azonban biztos, hogy a kisköbcentis Duke-család is nagyot lökhetett az eladásokon. A fenti számok egyébként a KTM fennhatósága alá tartozó Husqvarna gépeit is tartalmazzák.