Saját reklámjában tört meg a Royal Enfield túraendurója

2016.01.26. 12:03

Megannyi kémfotó és hosszas várakozás után néhány napja végre hivatalosan is bemutatta túraenduróját a Royal Enfield. Nyilván nem a BMW R 1200 GS-re támad majd az indiai gép, de a 410 köbcentis egyhengeres 28 lovas teljesítménye már tíz éve sem lett volna túl meggyőző. Persze nem is ez lenne a fő vonzereje, hanem a strapabíró konstrukció, ami a ridegtartást is elviseli. Na, erre saját hivatalos videójukban cáfolnak rá.

A felvétel a bemutatót követően mi is megmutattuk a Totalbike hasábjain, de elsőre nem tűnt fel az, amire az ADV Pulse hívja fel a figyelmet. A Himalayan egy ugrató után ér éppen földet, amikor azt láthatjuk, hogy a jobb oldali lábtartó elszabadul, pattan még néhányat a porban, a motoros lába pedig ott lóg a motor mellett, alátámasztás nélkül. Tekerjenek csak 1 perc 50-hez, és figyeljék a jobb lábat.

Ebből persze messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, nyilván lehet, hogy csak egyedi hibáról van szó, de ez semmiképpen sem biztató és csábító. Egy promóvideóban pedig nem illik benne hagyni egy efféle bakit, arra apellálva, hogy a néző úgysem veszi észre. De, észreveszi.