Videón az új Speed Triple R

2016.01.28. 16:49

Nem is nagyon kell magyarázni, ilyen lett a világ talán legjobb naked bike-jának legújabb generációja.

A legendás típust 2016-ra elég alaposan átszabták, például ismét módosították a védjegynek számító első lámpákat. A lökettérfogat marad 1050 köbcenti, de szinte minden elemén faragtak egy keveset. Ennek eredményeként már 140 lóerőt (9500-nál) és 112 Nm-t (7850-nál) tud, és lényegesen erősebb lett a középső fordulatszám-tartományban.

Az R modell fékei is futóműve is csúcsminőség, 43 mm-es Öhlins NIX-as első villát és Öhlins TTX36 központi rugóstagot építettek alá, elöl négydugattyús monoblok Brembók marnak a 320-as tárcsákba, míg hátul egy kétdugattyús Nissin nyereg fogja a 255 mmm-es tárcsát. A csúcsminőségű alkatrészek mellé most már komoly elektronika is jár, öt állású üzemmódkapcsolót (road, rain, sport, track, egyedien konfigurálható), állítható ABS-t és kipörgésgátlót építettek bele.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.