Felmelegszik a 250-es háború

2016.02.09. 16:58

A Honda CBR250RR-rel együtt jött a hír, hogy a Suzuki is hasonló motort fontolgat. Az értesülés a japán Auto-By magazinból származik, ők úgy tudják, hogy a Suzukinál már dolgoznak a GSX-R250R-en.

A kis sportgép kéthengeres motorral készülne, ám nem sok közös csavarja lesz az Inazuma nehézkes kéthengeresével - bár korábban voltak pletykák négyhengeres 250-es GSX-R-ről, mostanra nagyjából látszik, hogy azok tévesek voltak, a bizonyítéknak felhozott szabadalmi rajzok pedig valójában a GSX-RR MotoGP versenygéphez tartoztak.

Bár a Suzuki történelmében voltak 250-es négyhengeresek a 80-as években, nem valószínű, hogy azt az utat járnák ismét - a hatalmas dél-kelet-ázsiai piac nem igényli azt a műszaki finomságot, ráadásul annyiba kerülnének, mint a hatszázas motorok, amikre a nyugati világon kívül nem sok helyen van kereslet.

Ebből is látszik, hogy a GSX-R250R első sorban Ázsiának szólna, de nem kizárt, hogy előbb-utóbb Európába is jut majd belőle. Ez utóbbi esetben viszont valószínűleg módosítanak majd a blokkon, és növelik a lökettérfogatot, hogy a Yamaha R3, a Kawasaki Ninja 300 és a Honda CBR300 uralta mezőnyben legyen esélye.