Így néz ki ráncfelvarrás után a Triumph Tiger Sport

2016.02.10. 09:45

Alig hogy megírtuk a pletykát, meg is érkezett a hivatalos tájékoztatás a Triumph Tiger Sport alaposan átdolgozott változatáról. Az újításokat szinte kivétel nélkül az új Speed Triple-ből emelték át, vagyis erősebb blokkot és fullos elektronikai csomagot kap a Tiger Sport.

Egyelőre nem tudni, hogy változik-e a csúcsteljesítmény - eddig 125 lóerő volt, és nem is feltétlenül indokolt, hogy ennél lényegesen erősebb legyen, azt viszont már most elárulták, hogy az alsó és a középső tartományban nyomatékosabb lesz. Módosították a kipufogót, csúszókuplungot vetettek be, hogy agresszív visszaváltásoknál ne blokkoljon a hátsó kerék,  és némileg sikerült a fogyasztásból is faragni.

Az elektronikai csomag az elektronikus gázkarral kezdődik, amire háromféle ütemmódot lehet ráprogramozni (Rain, Road, Sport), illetve jár hozzá több fokozatban állítható ABS és kipörgésgátló - ezek mellett a tempomat már csak apróságnak tűnik.

Egy alapos facelift nem lehet teljes néhány teljesen lényegtelennek tűnő, a gyártó által mégis fontosnak tűnő apróság nélkül: átdolgozták a lábtartókat, állítható lett a színezett szélvédő és módosították a visszapillantókat.