Utolsó utáni esélyt kap a Gas Gas

2016.02.17. 14:12

Nehéz idők jártak a Gas Gas-nál, az offroad motorokra specializálódott spanyol márka régóta a csőd szélén billegett - egészen pontosan kisujjal kapaszkodott a szakadék szélén, amikor az utolsó pillanatban 13 milliós tőkeinjekciót kapott. A megmentő a Torrot volt, az elektromos kétkerekűekre specializálódott spanyol gyártó.

A Gas Gas az összeget részletekben kapja meg az elkövetkező három évben, és fejlesztésre kell költenie - vagyis folyamatosan új modellekkel kell előrukkolnia, lényegében le kell cserélnie a teljes kínálatot jobb, piacképesebb motorokra, illetve elkezdenek elektromos modelleken dolgozni.

A gyártás továbbra is katalán városban, a Gironával összenőtt Saltban marad, 2000 motorkerékpár elkészítése az idei cél. Az 55 alkalmazott munkája megmarad, sőt, a Torrot ezt a számot 80-ra tornázná fel 2018-ig. A Gas Gas fejlesztési részlege átkerül a Torrot főhadiszállására, cserébe a Torrot bizonyos gyártási fázisokat átvisz a motorgyártóhoz.

Bár nagyon jól hangzik, a Gas Gas ezzel még nincs kint a bajból: közel harmincmillió eurós adósságot halmoztak fel eddig, vagyis tartósan nyereséges évek sorára van szükség ahhoz, hogy ismét stabil lábakon álljanak.