Túraendurót készített a Nagy Sárkány Fénymásolója

2016.02.22. 15:39

A kínai CF Moto (az Egyesült Királyságban WKBikes néven forgalmaznak motort) tisztességes méretű fénymásolóüzemet működtet, van BMW-re, Hondára és Kawasakira emlékeztető modelljük - a leghíresebb közülük az ER-6n szolgai másolata, ami miatt be is perelték a céget. A legújabb modelljükhöz ismét a Kawasaki adta az ihletet, az egyelőre csak 650MT néven emlegetett újdonság legalábbis olyan szinten hasonlít a Versysre, hogy az bőven túlmutat a véletlenen.

A motort ábrázoló 3D rajzok alapján egy túraenduró/funbike stílusú motort építettek, és ahogyan a Kawasaki az ER-6-ot vette alapul a Versyshez, ők az ER-6 klón NK650-t. A kerekek és a fordított teleszkópvilla az 650TK-G-ből származnak, az acél váz azonos a naked változatéval, ahogyan a blokk is - a 650 köbcentis kéthengeres 70 lóerőt ad le 8500-nál. A szerkezeti elemek közül egyedül a lengővilla új.

Még nem tudni, hogy mennyibe fog kerülni a CF Moto 650MT - némi kiindulási alapot azért adhat, hogy az NK650 ára egy pár éves ER-6-nak felel meg.