Huszonkétezer kilométer a gyermekekért

2016.02.23. 11:47

Nemes cél érdekében vág neki egy 22 ezer kilométeres motoros túrának három kanadai férfi. Dom Kubicki, Tybek Kubicki és Ben Apedaile a Free The Children alapítvány „Fogadj örökbe egy falut” programját támogatnák azzal, hogy kilométerenként egy dollárt gyűjtenek össze.

Az útnak Suzuki DR650s és Kawasaki KL650s gépekkel vágnak neki. Az alaszkai Deadhorse-ból indulnak július elsején, majd tizenhat országot átszelve megérkeznek Argentínába. A teljes túrát dokumentálni is fogják, amilyen ütemben az idejük engedi. Kísérőjárműveik nem lesznek, így kénytelenek lesznek maguk megoldani minden felmerülő problémát. Szerencséjük, hogy tapasztaltak a szerelésben, és az sem lesz hátrány, hogy Domnak és Bennek katonai múltja is van.

A tervezett 22 ezer dollárt tehát jótékony célra fordítanák. A „Fogadj örökbe egy falut” program lényege, hogy öt pillérre építve igyekeznek segíteni a nicaraguai és ecuadori rászorulókat. Ezek közé tartozik a friss víz és a higiénia mellett többek közt a mezőgazdaság, az élelmiszerbiztonság és a megélhetés is.