Próbaüzemben a motoros Uber

2016.02.25. 14:33

A motoros taxizás nem új dolog, a világ számos táján bevett és gyors közlekedési mód - meglepő módon nem csak dél-kelet-ázsiában, hanem például Franciaországban is, ahol sokszor a taxis Gold Wingek a legegyszerűbb módjai a reptérre kijutásnak. Ezen a vonalon terjeszkedik az Uber, és vezeti be az UberMoto szolgáltatást.

Először amolyan próbaként Bangkokban kezdik el az UberMoto működtetését, vagyis ott, ahol a hatalmas dugók miatt szinte áll a forgalom, és csak a robogók tudnak tempósan haladni. De az ázsiai nagyváros nem csak ezért ideális tesztpálya, hanem ott már kialakult kultúrája van a robogós taxizásnak, így nem kell semmi újhoz hozzászoktatni a fogyasztókat, egyszerűen csak a rendelés módján csavarnak egyet.

Az UberMoto működése minden egyébben megegyezik a nálunk is ismert autós Uberével. Ha ott beválik a rendszer, a cég megfontolja a terjeszkedést, és később akár Európában is bemutatkozhat a motoros szolgáltatásuk - igaz, az még az eddigieknél is jobban ki fogja verni a hatóságoknál a biztosítékot.