A Honda majmára vadászik a Kawasaki

2016.03.07. 12:44

A Kawasakitól kapott riválist a Honda Grom. A három évvel ezelőtt bemutatott monkey bike ellenfele a Z125 Pro lesz, amelynek két fő célközönséget határozott meg a nagy zöld márka. Egyrészt a fiatal, kezdő motorosoknak szánják, másrészt pedig azoknak a tapasztaltabbaknak, akik szórakozásnak tudják tekinteni ezt a szegmenst.

A Z125 Pro négyütemű egyhengerese léghűtéses, a teljesítményre vonatkozó adatokat egyelőre nem hoztak nyilvánosságra. A Honda egyébként szintén négyütemű egyhengeressel szerelte a Gromot, ott viszont azt is tudni, hogy tíz lóerős a teljesítmény. A váltó mindkét gépnél négygangos. A kis Kawasaki egyébként menetkészen 102 kilogramm, nehéznek tehát semmiképpen sem mondható.

Ami a futóművet illeti, elöl fejreállított villa kapott helyet, a megállásról pedig elöl 200, hátul 184 milliméteres féktárcsa gondoskodik. A kerekek elöl-hátul egyaránt 12 colosak, a motor hossza 1,7 méter. Az üléspozíció – főleg magasabb motorosok számára – valóban kicsit majompóz, de városban teljesen használható egy ilyen motorkerékpár, ráadásul a mókafaktora sem elhanyagolható.

Az árképzés tekintetében is teljesen egyértelmű, hogy a Kawasaki minden lehetséges eszközzel igyekszik lenyomni a Hondát. Míg a Grom az Egyesült Államokban 3 199 dollárért vihető, addig a most bemutatott Z125 Prót 2 999 dollárért kínálják.