MotoGP-gépre ülne a Forma-1 bajnoka

2016.03.11. 09:55

Izgalmasabbnak tartja a MotoGP-t a Forma-1-nél Lewis Hamilton. A brit pilóta utóbbi sorozatban háromszoros világbajnoknak, egyben pedig jelenlegi címvédőnek is mondhatja magát. A közeljövőben mindenképpen szeretne kipróbálni egy versenymotort is.

Hamilton mindezt az előszezonbeli teszteket követő sajtótájékoztatón mondta el. Egy francia újságíró ugyanis arra kérdezett rá, mit gondol a gyorsaságimotoros-vébéről. Azt is hozzátette, hogy a sorozatban számos kiváló versenyző áll rajthoz fordulóról fordulóra. Közülük is kiemelkedik szerinte Valentino Rossi, aki nagy kedvence, neki szurkol a 2016-os idényben is.

A világbajnok elmondta továbbá, hogy még az idén szeretné megvalósítani álmát, és felülni egy MotoGP-gépre. Igaz, ehhez vélhetően csapatának, a Mercedesnek is lesz egy-két szava: szerződése nem feltétlenül enged meg neki ilyen huncutságokat. Persze azt is érdemes hozzátenni, hogy a műfajok közötti átjárás nem ördögtől való dolog. Valentino Rossi például Forma-1-es Ferrarit és raliautókat is kormányzott már. Michael Schumacher pedig F1-es pályafutása után váltott motorra – ha csupán rövidebb időre is.