A Honda fejest ugrik a gusztusos retróba

2016.03.17. 09:51

Már tavaly kaptunk egy kis ízelítőt abból, hogy milyen lesz a Honda CB1100 második generációja, a hétvégén pedig bemutatják a Concept CB Type II-t, vagyis egy újabb tanulmánnyal rukkolnak elő a témában.

Honda CB1100 tanulmány még tavalyról
Honda CB1100 tanulmány még tavalyról

Az előzetes hírek szerint sportosabb irányba mozdulnak el, ami vagy egy café raceres hangulatú tanulmányt jelent, vagy egy félidomos változatot - amihez hasonlót 2007-ben is bemutattak CB1100R Concept néven, igaz, ma már biztosan nem próbálkoznának be azokkal a furcsa lámpákkal.

Korábban volt szó egy kisebb, 900 köbcentis változatról is, ami a rövid löket miatt pörgősebb lenne, jobban élne a felső fordulatszám-tartományban. Ezt az ötletet viszont azóta mintha elvetették volna, semmi jel nem utal arra, hogy dolgoznának rajta.

A CB tanulmány mellett viszont megvásárolható retrót is mutatnak, igaz, azok csak a japán belpiacon lesznek elérhetők. A CB400 és CB1300 Super Bol D'Or fekete-vörös fényezést kapnak, illetve vörös rugókat építenek a hátsó gátlóba, és hozzá passzoló felnicsíkot ragasztanak a kerekeikre.

A CB1100-ból további két változat kerül japánban a kereskedésekbe, amiből az egyik egy kicsit elcsépelt, fekete-fehér café racer fényezést kap, a tankon és az ülés alatti deklin pedig még kockás csíkokat is elhelyeznek. A másik alapját a CB1100EX adja, ennek különlegessége a grafitszürke-fekete fényezés lesz. A két típusban közös, hogy a blokkot a szokásos ezüst helyett feketére festik.