Chile jövőre sem kér a Dakarból

2016.03.22. 14:58

A Dakar-rali 2016-os útvonaltervéből jóval a rajt előtt került ki Chile. Az országot ugyanis korábban súlyos esőzések és áradások sújtották, a károk helyreállítása pedig nyilvánvalóan fontosabb volt, mint az, hogy a versenyre költsenek. Most pedig minden jel arra mutat, hogy jövőre sem vesznek részt a lebonyolításban.

A chilei honatyák ugyanis végül leszavazták az erről szóló javaslatot, méghozzá azzal az indoklással, hogy a versenynek túl nagy a környezetkárosító hatása. Ezért nem szeretnék, ha a mezőny keresztülvágna az országon.

A hírek szerint egyébként Uruguay és Paraguay már közel áll ahhoz, hogy megállapodjon a szervezőkkel. Rajtuk kívül pedig Bolívia és Brazília is szívesen látná a legendás verseny résztvevőit 2017-ben. A tárgyalások mindenesetre már javában zajlanak, az illetékesek gőzerővel dolgoznak azon, hogy megtalálják a megfelelő útvonalat a futam rajtjáig.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.