Végre itt a kalandorok Harley-ja

2016.03.23. 13:01

Különleges Harley-Davidsont készített az egyik thaiföldi márkakereskedés. A Richco Harley-Davidson egyik társtulajdonosa, Richy Wilson saját maga tervezte meg a Stealth 750-es túraendurót, amelynek alapjaként a Street 750 szolgált.

Az jól látszik, hogy a kalandor-Harley hasmagasságát megemelték, és átszabták az idomokat is. Az első lámpát rács védi, az üzemanyagtankot pedig nagyobbra cserélték. A terepképességek fokozása érdekében előre 21, hátra pedig 18 colos kerekeket szereltek. Elöl masszív fordított villa, hátul pedig Öhlins rugóstag kapott helyet. A túraenduróba ugyanaz a 749 köbcentis, folyadékhűtéses Revolution X V2-es került, amely a Street 750-esben is dolgozik. Ehhez azonban itt egy egyedi tervezésű kipufogót gyártottak.

A Stealth 750-es egyelőre csupán egyetlen példányban létezik. A Harley-Davidsontól egyelőre hallani sem lehetett olyan terveket, hogy belépnének a túraendurók piacára, de most legalább a gondolattal eljátszhatunk kicsit úgy, hogy közben azt is látjuk, nagyjából hogyan nézhetne ki az amerikai gyártó túragépe.

Hasonlót a Harley ugyan nem gyártott, viszont az egykori háztáji Buellnek volt egy túraendurója, a Ulysses - igaz, az elöl-hátul 17 collos kerekekkel készült.