Jövőre jön az első európai Royal Enfield

2016.03.29. 16:24

Már több mint egy éve annak, hogy a Royal Enfield két sztárt igazolt le. Az egyik a Confederate-től átcsábított Pierre Terrblanche, a másik pedig a Triumph egykori projektmenedzsere, Simon Warburton volt. Most pedig ismét kaptunk egy kis pletykát, hogy min is dolgozik a két szakember: egy új középkategóriás, körülbelül 600-650 köbcentis soros kéthengeres modellen, amivel az európai és amerikai piacra törnének be. Az egyelőre még csak P61 kódnéven emlegetett motorkerékpárt 2017-ben mutatják be.

Royal Enfield Continental GT
Royal Enfield Continental GT

A Royal Enfield vezérigazgatója szerint egy igen egyszerű tény áll annak a hátterében, hogy a modelljeik nem voltak sikeresek nyugaton, egészen pontosan az, hogy nem képesek felvenni és kényelmesen tartani az autópályák tempóját. Ezen változtatnának az új modellel, ami egyben egy platformként is szolgálna, és a P61 mellett készülne egy Classic (kódnéven D41) és egy Thunderbird (D61) változat is.

A hosszútávú céljaik között szerepel, hogy globálisan jelen legyenek a motorkerékpárok piacán, és 200-től 750 köbcentiig minden kategóriában számolni kelljen velük.