490 Nm nem a langyosvíz-kategória

2016.04.04. 15:45

A francia motorépítő, Ludovic Lazareth munkássága az alábbi reakciókat váltja ki:
1. Minek?
2. Hát, pont ez kellett a világ minden bajára!

Természetesen mind a két megközelítés teljesen helyes, gondoljunk csak a Lazareth Wazumára, az 500 lóerős, turbós, V12-es quadra, de annak szerényebb, Ferrari V8-cal szerelt változata sem egy kimondottan praktikus jármű. És még sorolhatnánk a meghökkentő ötleteit, legutóbb például egy Maserati blokkos rettenettel sokkolta a népeket.

Legújabb munkája még mindig nem az, amire a széles tömegeknek szüksége van, de a korábbiakhoz képest azért már a tömegközlekedés határmezsgyéjének tűnik. Az E-Wazuma egy elektromos quad, ami Lazareth-mértékkel elképesztően alulmotorizált, mindössze 80 lóerős - az legyen most mellékes, hogy ennyivel autók is boldogan élnek.

Az E-Wazuma inkább nyomatékban erős, ugyanis fordulatszámtól függetlenül 490 Nm áll rendelkezésre, és forgatja el bármikor a hátsó kerekeket. Egyelőre még csak prototípus, de kellően gazdag megrendelő esetén Lazareth bármikor hajlandó legyártani egyet.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.