Tűzveszélyes Triumphokat hívnak vissza

2016.04.07. 08:26

Két idei modelljére is visszahívást rendelt el a Triumph az NHTSA-val (lényegében az amerikai közlekedési hatóság) együttműködve. Bár az első hivatalos iratokon csak a Street Twin szerepel, a gyártó kiszivárgott információi szerint a Bonneville T120-asok tulajdonosait is értesítik.

A két érintett modellnél tűzveszélyről beszélhetünk. Az üzemanyagszivattyúhoz vezető elektromos vezeték szigetelése megsérülhet, kidörzsölődhet, a csupasz vezetéken esetlegesen végigfolyó benzincseppek pedig akár tüzet is okozhatnak.

A gyáriak egy januári rutinellenőrzésen szúrták ki a hibát, és fel is vették a kapcsolatot az érintett beszállítóval. A visszahívással kapcsolatos első intézkedéseket március közepén tették meg. A következő hetekben értesítik a tulajdonosokat. Akinek a motorja beleesik az akcióba, természetesen ingyenes cserére számíthat.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.