Ha repülsz, megtudod: a dragster nem játék

2016.04.11. 10:12

Az ausztrál Brett Ghedina második születésnapjaként tarthatja számon április másodikát. Akkor indult ugyanis egy dragversenyen a perth-i Motorplexben – az egyik futam pedig igen rosszul sült el számára.

A versenyről készült videón az látszik, hogy a rajtnál az átépített Honda CBR 929 egyszerűen kiugrik Ghedina alól. A motoros repül egy nagyot, a gép megpördül a levegőben, majd becsapódik. Szerencsére a becsapódás is elkerülte a versenyzőt, így komoly baja nem esett az ijedtségen kívül.

Az esetet követően aztán mosolyogva adott interjút, és nézte vissza saját bukását. Később aztán azt is elmondta, hogy a rajt előtt egy visszajelző lámpa gyulladt ki a műszeregységen, azonban nem nagyon foglalkozott vele. Úgy gondolta, a tempomattal kapcsolatos korábbi problémával lehet összefüggésben. Amikor elkezdődött a rajtprocedúra, behúzta a kuplungot, majd zöldre felengedte. Ekkor már érezte, hogy baj van.

A bukásról készül videót látva annyit még hozzátett: a motornak nem ezt kellett volna csinálnia. Majd azt is elmondta, az esés ellenére esze ágában sincs felhagyni a versenyzéssel.