Kémfotón a Yamaha túragépe

2016.04.14. 08:10

A Yamaha MT-07 egy egészen jól sikerült motor, kis pénzért, nemcsak kezdőknek. Nem csoda tehát, ha a japánok igyekeznek lehúzni róla még néhány bőrt. Tavaly nyáron a túrásított Tracer változatot lesték meg a kémfotósok, amely az MT-09-nél is látott sormintát folytatta. Most egy újabb, szintén túrás változatot kaptak lencsevégre.

A kémfotó alapján egyértelműen látszik, hogy nem a Tracer későbbi stádiumáról van szó, hanem egy másik modellről. Endurósan emelt hasmagasság és a műfaj más szereplőire – így a KTM-re és a Triumph-ra – hajazó fejidom jellemzi, emellett pedig a hátsó lengőkar és a fejreállított első villa is új fejlesztésnek tűnik.

Annyi biztos, hogy ebbe a gép is az MT-07-es 75 lovas sorkettesét építették, azonban köré új vázat terveztek. Az első dupla féktárcsa kisebbnek tűnik az alap-MT-hez képest, továbbá a hullámos formáját is elvesztette. Összességében úgy tűnik, hogy míg a Tracer inkább az országúti túrázókat célozza meg, addig ez az újdonság már a terepes kihívásokkal is bátrabban néz szembe.

Egyes források szerint az XT660Z utódlásán dolgozik a Yamaha – nem kizárt tehát, hogy XT700Z Ténéré néven dobják majd piacra a túraendurót. A kémfotó tanúsága szerint félkész géppel van dolgunk, a farokidom például teljes egészében hiányzik. Így talán nem lövünk nagyon mellé, ha 2017-re várjuk a bemutatót.

Fotó: cycleworld.com