Lorenzo lép a Ducatihoz, ennyi

2016.04.19. 09:50

Várható volt, hogy valamikor megtörténik, tegnap bejött, a MotoGP világbajnoka, Jorge Lorenzo otthagyja a Yamahát, és jövőre már a Ducatival áll rajthoz.

Ezzel két kérdés is felmerül: ki érkezik az ő helyére, illetve a Ducati jelenlegi két pilótája közül kinek kell új csapatot keresnie? Az előbbire könnyebb válaszolni, úgy tudni, hogy a Yamahának Maverick Viñales-re fáj a foga, és ezt a Suzuki megérezve mindent elkövet, hogy megtartsa a fiatal tehetséget. A másik felmerülő név a Moto2-ben versenyző Alex Rins, bár valószínű, hogy ha ő feljebb lép, akkor a Tech3-hoz igazol. De volt szó Pedrosáról és Iannonéról is - közülük Iannone az igazán érdekes, hiszen a Ducati két gyári pilótája közül ő van kevésbé beágyazódva a csapathoz.

A legtöbb válaszra még várni kell - mindenesetre Lorenzo bejelentése jövőre alaposan átrendezheti az erőviszonyokat. Különösen úgy, hogy a Ducatinak most nagyon jó a versenymotorja, nem úgy, mint amikor Rossi próbálkozott az olasz csapatnál.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.