Közel háromszáz új Yamaha jöhet

2016.04.20. 12:14

Egy új járműkategória felé fordul a Yamaha a következő két esztendőben. Erről beszélt többek között Hiroyuki Yanagi vezérigazgató, amikor a vállalat közeljövőre vonatkozó terveit taglalta. Az emlegetett új kategória nem más lehet, mint a háromkerekű robogók szegmense, amelyben jelenleg a Tricityvel vannak jelen. A kínálatot a tavaly októberben bemutatott MWT-09 tanulmányon alapuló sorozatgyártású géppel bővíthetik.

Yanagi hozzátette: 2013 óta összesen 250 új modellt vezettek be. Ezek közül nyilván sok csupán ráncfelvarrást, kisebb frissítéseket jelentett a meglévő típusoknál, de így is egészen durva a szám. A következő két esztendőben pedig még ezt az ütemet is fokoznák, mintegy 270 új géppel számolnak 2018-ig.

Ami a kétkerekű motorkerékpárokat illeti, a platformok megosztásában látják a jövőt. Ez azt jelenti, hogy ugyanazt a vázat vagy éppen blokkot több modell is megkaphatja, mint ahogy ezt több esetben már tapasztaltuk is a japán gyártónál. Így spórolhatnak a fejlesztési költségeken, miközben palettájukat bővíteni tudják.

A cégvezető szavai azt sugallják, hogy a márka pénzügyi helyzete rendben van, vannak tartalékok, amelyeket további fejlesztésekre tudnak felhasználni.