Dühös power cruiseren dolgozik a BMW

2016.04.22. 12:57

A BMW háztáji ügyeit illetően mindig jól informált német Motorrad magazin írta meg hírt, miszerint a bajor gyár egy Ducati XDiavel kaliberű cruisert tervez.

Nem ez lenne az első alkalom, hogy a BMW elmegy a cruiserek irányába, érdemes visszaemlékezni az R 1200 C-re, aminek a neve is becsapás volt, hiszen főleg R 1100 és R 1150 alkatrészekből legózták össze. Viszont kellően egyedi volt, és még egy Mission Impossible szerepléssel is megtolták a kampányát - ennek ellenére nem lett nagy siker.

A BMW tanult a hibából, és következő nekifutásra egy power cruiserrel ugranak neki a műfajnak. Nem sokat lehet tudni a projektről, és bár logikus lenne az R sorozat 130 lóerős bokszermotorját beépíteni egy ilyen modellbe, egyre több jel utal arra, hogy akár az S széria soros négyhengerese vagy a K 1600 hathengeresét építik majd bele - ez utóbbi tűnik jelenleg a legvalószínűbbnek, ott volt például a BMW Concept 101, aminek a neve utalhat arra, hogy a 2016-ban százéves gyártó 101. évében készülne belőle szériaváltozat.