GP500 versenymotor jutányos áron

2016.05.05. 09:19 Módosítva: 2016.05.05. 09:22

Ha valaki vágyna egy régi MotoGP gépre, amiben még volt anyag, annak itt a remek lehetőség, mindössze 59 millió forintot kell kicsengetni érte. És ezért a pénzért nem holni harmadvonalas pilóta motorját adják most, hanem Barry Sheene versenygépét, a Heron Suzuki RGB500-at.

Miközben Sheene sisakjáért is elkérnek kétmilliót, ez igazán jutányos árnak számít. Ennek oka, hogy 1983-ban versenyzett ezzel, ami számára a nyolcvanas évek leggyengébb szezonja volt, 14. helyen végzett, a legjobb eredménye is csak egy hetedik hely volt.

A motor 17 collos kerekeken áll, négydugattyús első és kétdugattyús hátsó féknyergekkel szerelték - ezek nem eredetiek, ugyanis Sheene még 16-os felniken és kétdugattyús fékekkel versenyzett, de a gyári alkatrészeket is adják a motorhoz. Emellett jár mellé tartalékba egy váltópedál és egy szett idom.

Sheene után a motor a Heron Suzuki másik pilótájához, Mick Granthez került, aki megnyerte a Macau GP-t és második lett a North West 200-on. 1984-ben aztán a Heron csapat eladta a versenygépet, onnan aztán kézről kézre adták egymásnak a következő tulajdonosok.

Most pedig fent van eBay-en.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.