Megvan az MV Agusta mesterterve

2016.05.06. 17:54

Már korábban írtunk róla, hogy az MV Agusta szabadulna a nem is olyan régen még megmentőnek tekintett Mercedes-AMG-től. A német vállalat 2014-ben 25%-os tulajdonrészt vásárolt az olasz motorgyártóban, most ezt vásárolná vissza az MV-vezér, Giovanni Castiglioni.

Az biznisz egyik fő akadálya, hogy az MV Agusta súlyos adósságot halmozott fel, egészen pontosan 50 millió euróval lóg különböző hitelezőknek. Emiatt először új befektetőket kell felhajtania, akik hajlandóak lennének a régóta veszteséges márkába invesztálni.

Ha sikerül ismét visszaszerezniük a teljes függetlenségüket, első körben csökkenteni fogják a termelést, a jelenlegi éves 9 ezerről hatezer darabra. Ebből kiderül, hogy jelenleg a gyártás is veszteséges. A csökkentett darabszám mellett viszont elkezdenének rágyúrni a minőségre, és csak akkor növelnék a kapacitást, ha jól fogynak a motorok - első lépésben hétezerre, majd ha tovább növekedik a cég, jöhetne az éves nyolcezres termelés.

Castiglioni szerint a cél, hogy ismét a motorok Ferrarijának tekintsék a márkát.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.