Vérbosszú, de ki az áldozat?

2016.05.06. 11:53

Dallamos nevű robogó születik a legendás olasz motorgyártó és napjaink egyik menő formatervező stúdiójának együttműködéséből. A Lambretta Vendettáról már napvilágra is került az első kedvcsináló fotó.

 

A Lambretta 1947-es alapításától a hetvenes évek elejéig számított ismert márkának, néhány évvel ezelőtt azonban elindultak a feltámadás és az európai piacra való visszatérés útján. Most Gerald Kiska dizájnstúdiójával szövetkeztek, hogy elkészítsenek egy olyan modellt, amely stílusában is méltó a közelgő hetvenéves évfordulóhoz.

A Kiska stúdió többek közt a KTM-nek és a Husqvarnának is dolgozik, többek közt a Duke-sorozat formavilága is az ő asztalukon született meg, így a Lambrettával közös projekt is ígéretesnek tűnik. A motorról egyelőre annyit tudni – a teaser-fotón feltüntetett információk alapján -, hogy 50, 125 és 180 köbcentis változatban is készül majd.

Hogy mikor leplezik le teljesen, nem tudni, de ha a jövőre esedékes hetvenéves évfordulóra akarják piacra dobni, talán már az őszi nagy motorkiállításokon mutatnak belőle valamit.