Megvan a 2017-es Dakar útvonala

2016.05.11. 10:46

Csak jövő januárban indul a következő Dakar, de már megvan az útvonal. Mint írtuk, 2017-ben Chile nem kér a legendás raliból, viszont beugrik a helyére Paraguay - igaz, nem sok kilométerre, hiszen a fővárosból, Asunciónból induló mezőny szinte azonnal átlép Argentínába, majd Bolívia felé veszik az irányt. A pihenőnapra La Pazban kerül sor, utána a sós sivatagon keresztül Uyuniba mennek, majd Saltán, Chilecitón és San Juanon keresztül megérkeznek Buenos Airesbe, ahol véget ér a verseny.

Jövőre is elég sok lesz a magashegyi szakasz, ahol a gépek és a pilóták egyaránt levegőért kapkodhatnak. Egyébként pont az extrém tengerszint feletti magasság az, ami az elmúlt években a legnagyobb kockázatot is jelentette.

Az izgalmakat várhatóan a KTM, a Honda, a Yamaha és a Husqvarna pilótái közötti harc fogja jelenteni - az osztrák gyártó 15 éve zsinórban nyeri a Dakart, de már idén is rezgett a léc: a Honda az első héten elég erős nyomást gyakorolt a mezőnyre, míg a Husqvarna is esélyes, hiszen a KTM régi, dörzsölt pilótái ülnek az átmatricázott KTM Factory versenygépeken.