A Chieftain is átállt a sötét oldalra

2016.05.13. 08:13

Egy új, bagger stílusú motorkerékpárról rántotta le a leplet az Indian. A Chieftain Dark Horse – mint ahogyan azt a neve is mutatja – a Chieftain és a Chief Dark Horse keresztezéseként határozható meg leginkább.

Kis képzavarral élve az újdonság a magányos farkasok lova, hiszen egyszemélyes nyereggel készül. A stílust tekintve közeli a rokonság a Chieftainnel, a fényezés azonban matt fekete, krómból a kategóriában megszokotthoz képest viszonylag kevés jutott. Vannak nagy oldaltáskák is, amelyek túrázáshoz is ideálisak lehetnek.

Ami a technikát illeti, nagy meglepetésekkel nem bombáz minket az Indian. A jól ismert Thunderstroke 111 blokk került a Chieftain Dark Horse-ba is, amely egy 1819 köbcentis, 49 fokos hengerszögű V2-es. Csúcsnyomatéka 140 newtonméter körüli, ami 2600-as fordulaton jelentkezik. Lóerőből száz körül tud, de erről hivatalos adatot nem adtak ki a gyáriak. Súlya tekintélyes, 364 kilogrammos.

Ami a felszereltséget illeti, van bluetooth-szal ellátott hangrendszer, a fedélzeti komputer pedig a sebességen, a kiválasztott fokozaton, a fogyasztáson, a hőmérsékleteken kívül még azt is mutatja, hány órát üzemelt már összesen a motorkerékpár.

Az Indian újdonsága közel 20 ezer angol fontba, azaz mintegy nyolcmillió forintba kerül. Persze személyre is szabhatjuk magunknak a gépet, ilyenkor pedig még feljebb tornászhatjuk az egyébként sem jelentéktelen árat.