10 évet várt, hogy megint dobogóra álljon

2016.05.17. 14:54

Nicky Hayden tavaly otthagyta a MotoGP-t, és idén már a Superbike világbajnokságon versenyez - a GP-ben már nem tudott labdába rúgni, így új célt keresett. Ha az elkövetkező években nyerni tud, ő lesz az első, aki mindkét szériában világbajnoki címmel rendelkezik.

MotoGP-ben 2006-ban volt világbajnok a Repsol Hondával, megszakítva Rossi akkor már öt éve tartó nyerő szériáját. 2009-től négy éven keresztül aztán a Ducatival szenvedett, de a korábbi sikereit nem tudta megismételni. A hétvégén viszont ismét a dobogó tetejére állhatott, amikor a Hondájával a Superbike-ban sikerült megelőzni a mezőnyt uraló Kawasakikat és Ducatikat, ezzel bebizonyítva, hogy a van még keresnivalója a motorsportban.

Nem volt könnyű menet, az első futamon a nyolcadik lett - azt Tom Sykes elég fölényesen hozta, a második versenyre viszont leszakadt az eső. Hayden rendkívül keményen harcolt, az utolsó körig kétséges volt a meccs kimenetele, a ducatis Davide Giugliano folyamatosan nyomás alatt tartotta.

Érdekesség, hogy van átjárás a MotoGP és a Superbike között, de eddig nem nagyon volt olyan pilóta, aki mindkét mezőnyben eredményes tudott volna lenni. Úgy tűnik, Haydennek sikerülhet.