Jön az ezerhármas V2-es Husqvarna

2016.05.18. 16:56

Még ki sem száradt a nyálam a billentyűzetből, amit a Husqvarna Vitpilen 701 bejelentésekor csorgattam bele, és máris itt a hír, hogy még ridegebb dolgot gurít a Husqvarna. Jön a 1301 modelljük, amiről még nem tudni, hogy megkapja-e a Vitpilen nevet - azt viszont nem nehéz kitalálni, honnan származnak a műszaki alapok.

A KTM 1290 Super Duke R husqvarnásított változatáról van szó, ami a kémfotók alapján nem egy hyper naked lesz, hanem inkább egy nagyon-nagyon sportos café racer-szerű valami, rendkívül rövid, együléses farral, látványos hasidommal, csutkakormánnyal, sportos testtartással.

A hátsó sárvédő és a rendszámtábla-tartó pozícióját is megváltoztatják, valami olyasmire, amilyet a Ducati Diavelen és az MV Agusta Dragsteren is látni, vagyis a konzolt a lengővillához rögzítik, nem a váznyúlványhoz.

A blokk valószínűleg nem pontosan azonos azzal, amit a KTM 1290 Super Duke R-ből ismerünk, hanem inkább a 1290 Super Duke GT-ben lévővel lehet azonos, ami csak 173 lóerőt tud, cserébe már egy bő ezressel lejjebb, 6750-nél leadja a 144 Nm-es legnagyobb nyomatékát, ám ennél fontosabb, hogy teljesíti az Euro4-es előírásokat.

A képek alapján úgy tűnik, hogy már elég szépen haladnak a fejlesztéssel, tehát nem kizárt, hogy már ősszel láthatjuk az első tanulmányt.