Kompresszoros retró motort tervez a Kawasaki

2016.05.19. 16:45

Az elmúlt időszak legizgalmasabb pletykája egyértelműen a Kawasakié. Állítólag vissza akarják hozni a legendás Z1-et, amit bizonyos piacokon Kawasaki 900 Super Fournak és Z900-nak is hívtak, ami okoz kavarást, mert hivatalosan a Z1 utódját hívták Z900-nak, sőt nevezték azt KZ900-nak is, hogy teljes legyen a káosz -  de ez most nagyjából lényegtelen. A Z1 különlegessége amúgy, hogy máig ez a legértékesebbnek tartott japán veteránmotor.

Tehát a Kawasaki visszanyúlna egy régi névhez, viszont nem egy modern naked bike-ot építenének - az már van, úgy hívják, hogy Z1000 - hanem egy ütős retrót, de műszakilag olyan megoldást pakolnának bele, amitől teljesen indokoltan indul be a nyálelválasztás. Ez pedig a Kawasakinál jelenleg egészen biztosan kompresszort jelent. Ezek után csak vissza kell emlékezni a 2015-ös SC-01 Soul Charger tanulmányra, és akkor elkezd összeállni a kép. 

Tehát ha igazak a pletykák, akkor dolgoznak egy kompresszoros retró gépen, 900 köbcenti körüli lökettérfogattal, de ami ennél is érdekesebb, állítólag mellette egy 675 köbcentis, háromhengeres, szintén kompresszoros motor is készülőfélben van.